keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Juhlapaikka ja kirkko

Ensin pieni hyperventilointi jonka blogin avaaminen sai aikaan. Ne blogit ja bloggaajat jota olen itse seurannut ovat piipahtaneet täällä lukemassa meidän häistä. Huisia. Huisin hienoa! Moni on suunnitteluissa jo aika paljon konkreettisemmassa vaiheessa kun minä joka vain pyörittelen asioita ympyrää. Tajunnanvirtasivu häävihkossani alkaa näyttää sillisutulta sillä niin paljon olen kaikkea uutta bongannut ja oivaltanut mieli blogejani selaillessa. Kai se tästä etenee...?

Koska tänään taitaa olla se päivä kun varaan kirkon ja juhlapaikan, lienee aika kertoa tiestä tähän pisteeseen.

Ensin ne faktat:
Minä olen syntynyt, kasvanut ja elänyt Espoossa. Vanhempani on vihitty Olarin kirkossa.

http://espoon.demarit.fi/seurakuntavaalit2010/olari/   
Kirkko on kaunis ja hyvin moderni, mutta menee omasta mieltymyksestäni aika kovaa ohi. Sijainti olisi ehkä vieraillemme ollut ihan mieluinen, mutta meille ei.

Minut on konfirmoitu Kirkkonummen kirkossa sillä asuin rippikouluaikaan Kirkkonummella. Vanhempani asuvat siellä edelleen ja tämä kirkko olikin vaihtoehto jossain kohtaa.

http://www.kirkkonummenseurakunnat.fi/yhteystiedot/toimipaikat/keskusta/kirkkonummen_kirkko/ 
Kirkko on kaunis, jylhällä paikalla ja siihen olisi löytynyt jo olemassa oleva "side", mutta juhlapaikka rajasi tämän vaihtoehdon pois.

Kirkkonummen toinen edustaja Haapajärven kirkko oli myös jossain kohtaa listalla. Kirkko on sisältä todella tunnelmallinen ja ihastuttava! Ulkoa kirkko on melko perusnätti, mutta hiukan syrjäisellä sijainnilla.

http://www.kirkkonummenseurakunnat.fi/data/kuvat/cache/haapajarven_kirkko_kirkkosali.jpg-470x336.jpg
Tämän kirkon sopivuudesta talvihäihin en ole ihan vakuuttunut. Onnekseni taidan kuitenkin päästä tuonne ensi kesänä kauniisiin häihin joten jätettäköön se meidän laskuista pois. Sijainnilta sopivia juhlapaikkoja ei myöskään löytynyt meitä miellyttämään.

Näihin kirkkoihin keksimme siteen minun puoleltani. Miehen puolelta lista on aika paljon lyhyempi (yllätys) eikä hänellä ollut kirkon kanssa niin suuria sanoja sanottavana.

Miehen siteet kirkkoihin rajoittuvat yhteen ainoaan, Nummen kirkkoon.

http://www.suomineito.fi/view.php?id=323&size=normal
Kirkossa on vihitty hänen veljensä ja pihamaalta löytyy heidän suvun hautapaikka. Kirkko on myös kotikirkkomme. Kirkko itsessään on todella kaunis, kauniilla paikalla, hyvällä etäisyydellä meitä ajatellen. Vieraitamme tulee kahdesta suunnasta ja tämä on aika kivasti puolivälin paikkeilla. Juhlapaikan sanelemana kuitenkin luovuimme tästäKIN ajatuksesta.

Näiden lisäksi pyörittelimme kirkkoja joihin emme keksineet mitään "sidettä". Näitä kirkkoja olivat mm.:

Mustion kirkko
   
http://www.vastavalo.fi/albums/userpics/16278/normal_20110328_32-1.jpg

Pusulan kirkko
http://personal.inet.fi/luonto/amigo.jardin/Kuvat/Pusulan_Kirkko.jpg  
Suomusjärven kirkko
http://kulttuuriymparisto.nba.fi/netsovellus/rekisteriportaali/rapea/read/asp/hae_kuva.aspx?id=107847&ttyyppi=jpg&kunta_id=734  
Ja Karjalohjan kirkko
http://img.geocaching.com/cache/log/43fbacd5-98cb-486c-8937-74cf226d5f1e.jpg  
http://www.rydman.fi/sukuretki030927/kirkko3.jpg  
http://www.suomineito.fi/view.php?id=154&size=normal   
Pystyttekö päättelemään mihin näistä ehkä päädyimme?

Minulle on tärkeää mennä naimisiin kirkossa. En varmasti ole millään asteikolla uskovainen tai harras vaikka kyllä tunnustan ihan avoimesti kristinuskoni. Miestäni kuvaisin tapakristityksi. Minulle usko on olemassa ja hyvä niin. En pidä siitä meteliä enkä koe tarvetta tuoda sitä esille mitenkään. Usko on vähän minun oma juttu ja pidän siitä ettei minun tarvitse asiaa selitellä. Haluan vannoa avioliittovalani kirkossa ja sillä hyvä. Miehelläni ei onneksi ole mitään tätä vastaan ja hänkin mieltää vihkimisen kirkkoon kuuluvaksi. Eli kirkko sen olla pitää ja meillä se on Karjalohjan kirkko! Pappi meillä tulee omasta takaa sillä ystäväni on pappi ja hän lupasi meidät vihkiä. En tiedä onko mahdollista, mutta haluaisin itse kirjoitetut valat vähän jenkkityyliin.. Liekkö onnistuu? Minä pidän kirjoittamisesta ja ilmaisen itseäni kohtalaisesti kuten myös mieheni, olisi ihana kuulla hänen sanottavansa..

Juhlapaikkoja pyöriteltiin varmasti yhtä laajalti kun kirkkoja.
Rajoituksia toivat:
-vierasmäärä joka vakiintunee 115-135 väliin
-ajankohtana talvi (alunperin helmikuu, tästä alempana lisää..)
-tilan tarve muullekkin kun syömiselle (talvihäissä hengailu ulkona ei tula kysymykseen)
-kohtuullinen vuokra
-haluamme viedä omat juomat

Näitä harkittiin:

Nummen Seuratalo
http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/small/14660405.jpg  

+ Vieramäärä n. 250
+ Hyvä keittiö
+ Lähimpänä meitä
+ Hyvät parkkitilat
+ Lähellä (Nummen) kirkkoa
+ Hyvät naulakkotilat vaatteille
+ Edullinen

- Hengailutilan olemattomuus
- Tilan kylmyys talvella
- Sijainti (koulun pihamaa)
- Sisätilojen väritys ei miellytä (vaaleansiniset seinät)
- Tilojen kolkkous, etenkin talvella

Sammatin Sampaala

http://www.sammatinmaamiesseura.net/kuvat/sampaala.jpg  
+ Lähellä
+ Lähellä (Sammatin) kirkkoa
+ Edullinen
+ Joustava vuokraus
+ Rustiikkiset sisätilat (hirret näkyvissä jne.)

- Tilan ahtaus
- Oleskelutilojen puuttuminen
- Esiintymislava
- Sijainti Sammatin keskustassa
- Taloja ympräillä aivan näköpiirissä

Billnäsin Ruukki

http://www.kokouspaikat.com/user_data/pix/tmp/WGYSEcy.jpg
+ Todella kaunis
+ Majoitusmahdollisuuksia

- Todella paljon ulkona meidän budjetista
- Ei omia juomia

Lisäksi harkitsimme mm. Tanhuhovia, Lohjansaaren Seurataloa, Kutislan Valistustaloa, Ahjolaa, Suomusjärven meijeriä ja...

Meijerimuseota
http://www.ekenas.fi/museum/mejerimusext.JPG
Joka sijaitsee aivan meidän takapihan tuntumassa. Ikävä kyllä tilaa ei enää vuokrata häihin ja vierasmääräkin olisi voinut olla vain 50-70.

Vieramäärä karsi myös toisen suosikkini pois meinaan Tytyrin kaivosmuseon.
http://www.turisti-info.fi/upload/yritykset/gallery/big/img4ee0b9e25557e9.58679477.jpg
Tila olisi varmasti melko unohtumaton juhlapaikka joskin ei ehkä talvihäihin se sopivin. Tänne mahtuu n. 80 vierasta jos joku kiinnostui.

Meille selvisi melko pian ettei talvihäiden järjestäminen olekkaan ihan helppoa, mutta hetken pyörittelyillä vierailimme Katteluksen Tilalla:







Kaikki kuvat: Katteluksen Tila

Tila oli hyvällä paikalla hyvinkin puolessa välissä meidän vieraiden sijainteja ajatellen, Karjalohjan mielettömän kaunis kirkko on 15 minuutin ajomatkan päässä. Mustion kirkko olisi ollut vissiinkin vähän lähempänä, mutta minä rakastuin tuohon Karjalohjan kirkkoon. Lisäksi tilalle saa viedä omat juomat, juhlatila oli kodikas, mutta näyttävä ja viereinen makasiini ravintola tarjoaa ihanan "takkatuvan" oleskeluun. Ajattelin, että sinne voisi toteuttaa lahjapöydän ja jonkinlaisen konjakki- ja kaakaopöydän? Muutoin meidän alkoholit tarjoilee baarimikko. Tilavuokra on kohtuullinen ja tilalta vuokrataan useampaa mökkiä jotka sopivat vieraiden majoittumiseen. Lisäksi läheltä löytyy hotelli päiväkumpu johon on myös mahdollisuus majoittua.

Kattelus ei tosin ole auki keskitalvella joten pitkän pähkäilyn jälkeen päädyimme siirtämään hääpäiväämme. Uusi päivämme on 1.12.2012. En ole lainkaan pahoillani tästä olkoonkin, etten odota säältä yhtään mitään jotten joudu pettymään. Minulle riittää, että hämrätyy ajoissa jotta teemanamme pysyvät kynttilät pääsevät oikeuksiinsa.

Katteluksen tila on melkolailla varattu kesäksi 2012 ja voi olla, ettei tila tarjoa enää juhlapalveluita vuonna 2013, mutta jos suunnittelee syyshäitä niin suosittelen soittelemaan - pikimmiten.

Minulla kun asiat ovat niin hyvin tärkeysjärjestyksessä niin nyt kun tämä postaus on valmis niin voinen soittaa varaukset? :)

2 kommenttia:

  1. Uskonasioissa veit kyllä sanat suusta, eli olen itse ihan samanlainen sillä saralla.

    Kirkko on kaunis ja juhlapaikassa on tosi hyvä, että on yksi iso tila missä kaikki näkevät mitä milloinkin tapahtuu. Mutta hei tuo Katteluksen Tila taisikin esiintyi yhdessä Suomen Neljät Häät jaksossa...harmi ettei niitä vaan kai enää näe mistään :)

    VastaaPoista
  2. Juhlapaikka koostuu tuosta isosta talliravintolasta sekä vieressä olevasta makasiiniravintolasta (sama rakennus) jonne voi toteuttaa tosiaan sellaista oleskelutilaa. Ainoa miinus on, että vessojen ja tilojen välillä joutuu kulkemaan ulkokautta. Matka tosin on n. 5m. Ajattelin ratkoa tämän pinolla vilttejä joka ovelle. Samalla viltit palvelevat tupakoijia. Harkinnassa on myös teltta pihalle virkistäytymistä ja sitä tupakointiakin varten. Olisi joku suoja pään päälle. :)Harkinnassa on vielä rakennetaanko baari tuonne makasiiniravintolan puolelle vai juhlatilaan. Toisaalta kun baarimikko on ystäväni jonka haluan myös saavan irti fiiliksiä juhlista niin ehkä baari kuitenkin tulee juhlatilaan. Minusta olisi ihanaa, jos makasiinin puolella takassa roihuisi tuli ja tosiaan jos siellä olisi tarjolla konjakkia ja tai minttukaakaota. :)

    Harmi, olisi kyllä kiinnostanut tuo jakso!

    VastaaPoista